Metamorfozi

Объявление

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Metamorfozi » МеТаFORUM » Що таке толерантність? SOS!!!! Відповідь для роботи потрібна...

Що таке толерантність? SOS!!!! Відповідь для роботи потрібна...

Сообщений 1 страница 9 из 9

1

Як ви розумієте ТОЛЕРАНТНІСТЬ? Чи існує вона взагалі в нашому житті? Чи є ви толерантними? До кого? До чого? Які характерні риси у толерантної людини? Пліз, бітте, напишіть свою думку... Дуже треба для роботи (Тедді  :rolleyes: ) опитування зробити....

0

2

Толерантність - це терпіння всього і вся + Тримання всього і всіх у своїй свідомості на рівних правах. Її не існує. Чому? Бо рівності не існує, а терпіння всього - це для трупів. Я не толерантний, а мудрий - це вище. Ні до кого і ні до чого, толерантність - це терпіння того або тих, хто тобі не подобається. Я нікого не терплю, не тому, що всі мені подобаються, а тому,що не подобаються. Тобто Я забив поважати Нижче собі. Його треба знищити і переродити на вищому рівні. Толерантні ті, які твердять про всяку демократію, толерантність, а самі страждають від того,щоб відповідати цим неприродним стандартам.

Р.S. Нікого не змушую обіжатися і міняти свою точку зору. Це моє бачення реальності. У вас воно інше. Поки що.......

0

3

Wow! Cool! that was to Igor.

My point of view!

Tolerance is a...

I think....

Aaaa...

Read Igor's comment! He is right!

0

4

З іншого боку толерантність - це повага всього і всіх, а відтак невтручання нікуди. Позитив - мало кому заважаєш і не граєш на нерви. Негатив - така позиція не веде в суспільстві до змін, поступу, яких від нас вимагають. Толерантність таким чином може бути пасивна або активна. Пасивна описана вище, а активна - це та, яка вишукано правильно і ненав*язливо змінює реальність.

0

5

невтручання нікуди - Wvejcarija

0

6

Одразу кажу, я не буду писати, чи я згодна чи незгодна. Хочу спробувати вести трохи якусь лінію дискусії - модерувати - бо через три місяці мушу два тижні спілкуватися на цю тему з учасниками з 16 країн....

"толерантність - це повага всього і всіх, а відтак невтручання нікуди"
"невтручання нікуди - Wvejcarija"

ОК., тоді ще одна постановка питання - а де межа між толерантністю і байдужістю?

Найчастіше толерантність сприймається як щось позитивне. Близькі тобі люди, роботодавці, політики вимагають толерантності. Але набагато рідше ми думаємо про те, що означає в конкретних ситуаціях бути толерантним.
Де межа того, що б мало "толеруватися", на якому етапі толерантність переходить у байдужість або зручність?

Отредактировано balabolka (2007-01-27 12:32:33)

0

7

Стосовно Швейцарії не згідний. Уже саме існування чогось передбачає його втручання кудись. Моя максима - "толерантність - це повага всього і всіх, а відтак невтручання нікуди" - неправильна в ній друга частина. Бо тоді це реально байдужість і небуття. Гете вважають толерантним і т. д. Але він міг так вишукано поставити когось на своє місце, що на нього навіть не ображалися. Знаємо, що пасивним він не був, а навіть навпаки. Тобто толерантність - це такий вид мистецтва маніпулювання людьми, що веде до бажаного результату маніпулювача.

0

8

ІГА, тобі плюсик за цікавий підхід до теми ^_^  Дякую!  Ай гоуп, що далі буде......

0

9

Підходів до цієї теми (як і до всіх) у мене куча. І всі грунтуються на певних філософських школах. Ось ще одна - феноменологічна: що таке  толерантність? Толера́нтність — здатність індивіда сприймати без агресії думки, які відрізняються від власних, а також особливості поведінки та способу життя інших. Це загальне поняття. Наші ж власні відрізняються від нього. Це ясно. Тоді ми розмовляємо про щось, що існує десь в 6 000 000 000 екземплярів, які більш-менш подібні в одних мовних середовищах і зовсім ні в інших. Наприклад іслам і християнство по-різному трактуватимуть, українець і чеченець теж і т.д. Тому визначення терміну є хоч і прийнятим нами, зате не загальноприйнятим. Так би мовити ілюзорно прийнятим - таким, що не відповідає загальнолюдським поняттям. Спрощеним, а відтак поверховим.

0

Вы здесь » Metamorfozi » МеТаFORUM » Що таке толерантність? SOS!!!! Відповідь для роботи потрібна...